litt om min bakgrunn og utdannelse
Jeg har mastergrad i samfunnsernæring fra OsloMet, samt sertifisering i plantebasert ernæring fra T. Colin Campbell Center for Nutrition Studies, eCornell University.
Jeg har selv spist plantebasert i mange år og har barn som spiser plantebasert. Jeg vet derfor hvor skoen kan trykke - hva som er utfordrende og hvilken løsninger som fungerer. Jeg har jobbet med kostveiledning av vegetarianere og veganere i flere år, og har også erfaring med tilrettelegging av kostholdet for barn og ungdom.
Les mer om hvorfor vi spiser plantebasert i min familie
BAKGRUNN
BSc Ernæringsfysiologi, MSc Samfunnsernæring (Public Health Nutrition)
Sertifisert i plantebasert ernæring fra T. Colin Campbell Center for Nutrition Studies & ECornell, 2013
Sertifisert i Low FODMAP dietten fra Monash University, Australia, 2018
Ernæringsfaglig rådgiver i HePla - helsepersonell for plantebasert kosthold (nå Lege- og ernæringsforeningen) siden 2014.
Nestleder i Lege- og ernæringsforeningen
Forfatter av boken Plantebasert kosthold. Fagbok om plantebasert ernæring skrevet sammen med lege Tanja Kalchenko (2019)
Forfatter av boken Fra liten til stor - alt om plantebasert ernæring. Skrevet sammen med lege og professor Lars T. Fadnes (2021).
Vitenskapelig artikkel om jod Inadequate Iodine Intake in Population Groups Defined by Age, Life Stage and Vegetarian Dietary Practice in a Norwegian Convenience Sample