litt om min bakgrunn og utdannelse

Jeg har mastergrad i samfunnsernæring fra OsloMet, samt sertifisering i plantebasert ernæring fra T. Colin Campbell Center for Nutrition Studies, eCornell University.

Jeg har selv spist plantebasert i mange år og har barn som spiser plantebasert. Jeg vet derfor hvor skoen kan trykke - hva som er utfordrende og hvilken løsninger som fungerer. Jeg har jobbet med kostveiledning av vegetarianere og veganere i flere år, og har også erfaring med tilrettelegging av kostholdet for barn og ungdom.


Les mer om hvorfor vi spiser plantebasert i min familie

BAKGRUNN

  • BSc Ernæringsfysiologi, MSc Samfunnsernæring (Public Health Nutrition)

  • Sertifisert i plantebasert ernæring fra T. Colin Campbell Center for Nutrition Studies & ECornell, 2013

  • Sertifisert i Low FODMAP dietten fra Monash University, Australia, 2018

  • Ernæringsfaglig rådgiver i HePla - helsepersonell for plantebasert kosthold (nå Lege- og ernæringsforeningen) siden 2014.

  • Nestleder i Lege- og ernæringsforeningen

  • Forfatter av boken Plantebasert kosthold. Fagbok om plantebasert ernæring skrevet sammen med lege Tanja Kalchenko (2019)

  • Forfatter av boken Fra liten til stor - alt om plantebasert ernæring. Skrevet sammen med lege og professor Lars T. Fadnes (2021).


Masteroppgave Are ovo-lacto-pesco-vegetarians and vegans risk groups for suboptimal iodine intake? Iodine intake and status in a group of Norwegian vegetarians

Vitenskapelig artikkel om jod Inadequate Iodine Intake in Population Groups Defined by Age, Life Stage and Vegetarian Dietary Practice in a Norwegian Convenience Sample